Bediening van de Heilige Doop Bediening van de Heilige Doop
Enkele zondagen per jaar wordt in de morgendienst de Heilige Doop bediend. Bij een geboorte komt eerst de predikant op bezoek en later houden de wijkouderlingen doopzitting in de woning van het betreffende echtpaar. Zij maken zelf een afspraak. Op deze doopzitting gaat het om voorbereiding en toelating.Om de kinderen te laten dopen is het noodzakelijk dat de ouders zelf  trouw kerkelijk meelevend zijn, belijdend lid zijn of serieus nadenken over het doen van belijdenis. In uitzonderlijke gevallen kan dit ook één van de ouders zijn.

Op de doopzitting krijgen de ouders een informatieblad, waarop alle bijzonderheden betreffende de doopdienst te vinden zijn. Tijdens de dienst lezen we dan ook het doopformulier, waarna de doopouder(s) antwoord geven op de gestelde vragen voor God en Zijn gemeente. De doopkaart wordt direct na de bediening in de consistorie uitgereikt.

De predikant komt op kraambezoek wanneer hij een geboortekaartje heeft ontvangen. Het wordt ook op prijs gesteld als er een kaartje naar de scriba van de kerkenraad wordt gestuurd, Postbus 146, 3750 GC Bunschoten
terug