Kom Over en Help Kom Over en Help
De stichting Kom Over En Help helpt kansarme kinderen in Moldavië. De opbrengst van collecten en giften wordt aan diverse projecten besteed, zoals het familie-adoptieplan van Bethania foundation en naschoolse opvang in Bulboaca.

Familie adoptie plan
Bethania foundation is een organisatie gericht op kinderen in Moldavië die zich in moeilijke situaties bevinden. In samenwerking met Bethania is het dagopvang-centrum Bulboaca opgezet waar kinderen na schooltijd worden opgevangen.
De organisatie zet zich echter ook in om kinderen die nu in tehuizen wonen in christelijke gezinnen te plaatsen. Zo kunnen de kinderen op een 'normale manier’  opgroeien. De kinderen zijn vaak beschadigd door wat ze allemaal meegemaakt hebben. Door liefde en zorg wordt geprobeerd deze kinderen zo goed mogelijk op te vangen, ook ter voorkoming dat ze in de toekomst zelf zullen ontsporen. Het is bijzonder om te zien dat vooral grote christelijke gezinnen, die het financieel al niet breed hebben, deze kinderen opnemen. Om hen te helpen worden deze gezinnen financieel ondersteund zodat er voor kleding, schoeisel, en onderwijs kan worden gezorgd. Bovendien worden de ouders door de organisatie begeleid.

Naschoolse Opvang Bulboaca
Bulboaca is een dorp met ca. 6.000 inwoners, gelegen op ca. 50 km ten zuid-oosten van de hoofdstad Chisinau. Het dorp wordt door een rivier in tweeën gedeeld. Aan de ene kant van de rivier is de armste wijk, aan de andere kant heeft men het iets beter. Van de kinderen in de armste wijk leeft 80 % zonder beide ouders, in het andere gedeelte 60 %. Er is heel veel werkeloosheid. De ouders trekken naar het buitenland om toch wat geld te verdienen. Kinderen worden achtergelaten bij opa en/of oma of buren. De naschoolse opvang in het dagcentrum van de kinderen tussen 8 en 12 jaar blijkt dus noodzaak. Het dagcentrum heeft inmiddels een goede naam in het dorp. De lokale overheid is ook positief over het dagcentrum.

Zomerkampen
Kom Over En Help wil ook zomerkampen ondersteunen. Hier mogen kinderen even onbezorgd genieten. Even geen zorgen om het alledaagse bestaan. Tijdens deze kinderkampen worden er activiteiten georganiseerd om de kinderen met het Evangelie in aanraking te brengen.

Het werk van Kom Over En Help kan doorgaan met behulp van de inwoners van Bunschoten. Wilt u dit werk met een gift steunen? Maak uw bijdrage dan over op ING - P7461157 t.n.v. Kom Over En Help Bunschoten.

Meer informatie over deze projecten vindt u op de website van Bethania. U kunt ook contact opnemen met M.H. Sonnenberg, tel. 033-2985631. Voor overige contactgegevens verwijzen wij u naar onze contactpagina
 
terug