Predikant Predikant
Beste bezoeker van de site van Hervormd Bunschoten,

Heel fijn om langs deze weg met u te mogen kennismaken! Vanaf 5 april 2020 ben ik predikant van de Hervormde Gemeente Bunschoten-Spakenburg. Daarvoor heb ik bijna tien jaar op Urk gestaan, als predikant van Gereformeerd Urk (2010). Mijn eerste gemeente was Gereformeerd Drogeham (2006). Sinds 6 juli 2018 ben ik getrouwd met Hillien. Op 12 augustus 2019 kregen we Johannes.

Mijn wieg stond in 1980 in Drachten. Theologie heb ik gestudeerd in Groningen. Al van jongs af was ik graag bezig met de Bijbel. Ik interesseer me verder voor de geschiedenis van de kerk en de geschiedenis van vooral de laatste tweehonderd jaar. In mijn vrije tijd kom je me al lezend, fietsend, musea bekijkend tegen. Of ben ik bezig te genieten van de heerlijke kookkunst van mijn vrouw........      

In Bunschoten wil ik hetzelfde proberen te doen als in mijn vorige gemeenten: Jezus Christus grootmaken. Hem aanwijzen en aanprijzen als Degene Die een nieuw en eeuwig leven mogelijk maakte. Voor iedereen die gelooft in Hem. Daarom zie ik mijn hoofdtaak in de zondagse diensten. In de uitleg en verkondiging van de Bijbel gaat het immers om Jezus Christus: het oproepen tot geloof en verder leren kennen van Hem. Met name jongeren moeten de Heere Jezus verder leren kennen en het belang van het geloof in Hem leren zien. Daarom is ook het geloofsonderwijs (catechisatie) voor mij van groot belang. Gemeenteleden en anderen kunnen met veel tegenslag te maken krijgen op hun levenspad. Juist dan moeten ze ontdekken wat de waarde van het goede nieuws over de Heere Jezus is. Daarom doet voor mij ook de pastorale zorg er erg toe. Samen met kerkenraad en gemeente ga ik graag de uitdaging aan die deze tijd op het bordje legt: hoe kerk zijn in deze tijd en geloof/gemeente doorgeven aan een volgende generatie?

Wilt u me verder leren kennen? Of hebt u geloofsvragen of moeilijkheden waarover u zou willen doorspreken? Aarzel dan niet om contact op te nemen! Voor mijn gegevens verwijs ik u naar de contactpagina.

Met hartelijke groet,

Ds. E.J. Terpstra       


 
terug