WELKOM

WELKOM
Welkom op de website van de Hervormde Gemeente Bunschoten.

De Hervormde Gemeente Bunschoten is een gemeente van Gereformeerde signatuur binnen de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Er zijn op zondag 2 kerkdiensten die gehouden worden in het historische kerkgebouw in de Dorpsstraat.  Onze kerk is het oudste gebouw van de gemeente Bunschoten. De kerk dateert uit de 15e eeuw en is gebouwd als kruiskerk, gewijd aan de Heilige Catharina. Lees hier meer over de geschiedenis van onze kerk.

De eerste predikant was Jacob Mooy (1593). Onze meest recente predikant was Ds. J. Bogerd. Hij heeft onze gemeente gediend vanaf augustus 2012 t/m december 2018, en is m.i.v. januari 2019 vertrokken vanwege een beroep naar Ermelo. Op 19 april 2020 zal onze nieuwe predikant Ds. E.J. Terpstra worden bevestigd en zijn intrede doen in onze gemeente.

Het huidige Bunschoten-Spakenburg bestond vroeger uit Bunschoten en Spakenburg. De Bunschoters waren boeren, de Spakenburgers waren vissers. Tegenwoordig is het één gemeente en is er van dit verschil in ambachten nog weinig merkbaar. Bunschoten-Spakenburg ligt aan het Eemmeer, in de provincie Utrecht.
 
terug